Exit onderzoek/exit interview

Als u het écht wilt weten...

Inzicht in de redenen van vertrek

Van verzekeraars tot woningcorporaties en van weekbladen tot providers: elke organisatie krijgt te maken met klanten die besluiten te vertrekken. Begrijpen waarom klanten vertrekken, is cruciaal om uw dienstverlening te verbeteren en toekomstig verloop te verminderen. Right Marktonderzoek biedt zowel kwantitatief als kwalitatief exit-onderzoek aan, waarmee we diepgaand inzicht verschaffen in de vertrekredenen, tevredenheid en toekomstplannen van uw klanten.

Een gedegen exit-onderzoek biedt waardevolle inzichten in de drijfveren achter het vertrek van klanten. Het identificeren van deze redenen stelt uw organisatie in staat om proactief verbeteringen door te voeren, waardoor u niet alleen het klantverloop reduceert, maar ook de algehele klanttevredenheid en omzet verbetert. Bovendien draagt het bij aan een positievere werksfeer en hogere productiviteit onder uw medewerkers door de inzichten die het biedt in vertrekredenen van personeel.

Ontdek hoe Right Marktonderzoek uw organisatie kan helpen bij het verminderen van klant verloop door gericht exit-onderzoek. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Ervaring en expertise

Right Marktonderzoek heeft een schat aan ervaring in het uitvoeren van exit-interviews voor een breed scala aan organisaties, inclusief woningstichtingen. We vragen vertrekkende huurders naar hun motivaties en ervaringen, van persoonlijke redenen tot aspecten gerelateerd aan de woonomgeving of woning zelf, en leggen verschillende tevredenheidsaspecten voor die kunnen bijdragen aan hun besluit om te vertrekken.

Heldere rapportages

Onze rapportages zetten complexe gegevens om in duidelijke, bondige visualisaties. We gebruiken diverse rapportagevormen, zoals PowerPoint-rapportages, online dashboards en infographics, om de resultaten inzichtelijk te maken. Dit maakt het mogelijk om snel gerichte acties te ondernemen op basis van de verzamelde inzichten.
Alle rapportages

Rapportagevormen

Powerpoint
Online dashboards
Infographics
Presentatie

Cases

Onderwijs
Scholengemeenschap Lelystad
Scholengemeenschap Lelystad (SGL) zet een stap vooruit met de oprichting van ouderpanels, ondersteund door diepgaand tevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek. Dit onderzoek onder leerlingen, ouders, en personeel biedt essentiële inzichten voor kwaliteitsbesprekingen en voldoet aan de normen van de onderwijsinspectie. Een strategische zet van SGL om betrokkenheid te vergroten en onderwijskwaliteit continu te verbeteren.
Bekijk
Zorg & Arbeid
Impegno
Ontdek hoe Impegno, in samenwerking met Right Marktonderzoek, een nieuwe aanpak in cliëntfeedback introduceert. Door over te stappen op korte, online enquêtes, afgestemd op het zorgtraject, verkrijgt Impegno diepgaande inzichten die de zorgverlening verder optimaliseren. Deze aanpak biedt directe, waardevolle feedback via een interactief dashboard, essentieel voor vraaggestuurde en resultaatgerichte zorg.
Bekijk
Milieu- en energie
Circulus
Ontdek in het recente klanttevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek hoe inwoners binnen het verzorgingsgebied van Circulus de diensten van Circulus waarderen. Dit onderzoek biedt inzicht in de sterke punten van Circulus en identificeert kansen voor verdere verbeteringen.
Bekijk
Retail
Action
Ontdek hoe Right Marktonderzoek, door interviews in Action winkels, inzicht biedt in de impact van restyling van winkels. Deze gesprekken met klanten voor en na de vernieuwingen belichten essentiële aspecten van de klantbeleving en hoe deze is getransformeerd. Een kans voor Action om hun winkelervaring nog verder te optimaliseren.
Bekijk
Milieu- en energie
Rova
Ontdek hoe Right Marktonderzoek inzicht biedt in ROVA's sterke punten en kansen voor verbetering door diepgaande gesprekken met stakeholders. De kern? ROVA’s waardering voor professionaliteit tegenover een kans voor helderdere communicatie over innovatie en duurzaamheid.
Bekijk

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte