Online onderzoek

Als u het écht wilt weten...

Efficiënte oplossingen voor uw vraagstukken

Met meer dan 30 jaar ervaring in online onderzoek, biedt Right Marktonderzoek u snelle en doeltreffende antwoorden op uw belangrijkste vragen. Onze moderne online onderzoekstechnieken en professionele faciliteiten, gekoppeld aan diverse rapportagemogelijkheden, zorgen voor inzichten die uw besluitvorming ondersteunen.

Wilt u meer informatie over hoe online onderzoek uw organisatie kan helpen groeien en verbeteren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Snelheid en flexibiliteit

Online onderzoek maakt het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek uw doelgroep te bereiken en te ondervragen. Dit zorgt voor een snelle beschikbaarheid van resultaten, essentieel in een snel veranderende wereld.

Rijke media-integratie

Onze online onderzoeken zijn uitermate geschikt voor het testen van reclame-uitingen, radio-onderzoek, en het meten van naamsbekendheid, dankzij de mogelijkheid om beeld- en geluidsmateriaal te integreren. Deze multimedia-aanpak biedt diepere inzichten en een rijkere respondentervaring.

We bereiken uw doelgroep op twee manieren:
uitnodigingen per e-mail
via een landelijk of eigen onderzoekspanel

Uitnodiging via e-mail

Bij een online onderzoek wordt er naar de doelgroep een e-mail verzonden met daarin een unieke link naar de vragenlijst. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen:
vragenlijst is per respondent slechts één keer in te vullen
respondent kan invullen onderbreken om op later tijdstip verder te gaan
In schoolsituaties is het mogelijk om de online enquêtes klassikaal te laten invullen in een computerlokaal.

Landelijk onderzoekspanel

Een landelijk onderzoekspanel bestaat uit een grote groep mensen die zich hebben aangemeld om geregeld een online enquête in te vullen. Omdat de panelleden ieder hun eigen achtergrondkenmerken hebben, wordt per onderzoek van tevoren aan de hand van geregistreerde achtergrondkenmerken een selectie gemaakt van wie wel en wie niet een uitnodiging ontvangt voor deelname aan het onderzoek.

Eigen onderzoekspanel

Het opzetten van een eigen onderzoekspanel kan bijzonder waardevol zijn voor organisaties zoals gemeenten, woningcorporaties, mediabedrijven, en zorginstanties. Hierbij kan worden gedacht aan verschillende panels, namelijk:
01
een inwonerspanel
voor een gemeente
02
een bewonerspanel
voor een woningcorporatie
03
een lezerspanel voor krant of tijdschrift
04
een patiënten panel voor zorginstanties.
Right Marktonderzoek assisteert bij het opzetten, beheren, en benutten van deze panels, om zo gericht feedback te verzamelen over nieuwe communicatievormen, producten, of diensten.

Inzichtelijke rapportages

De resultaten van online onderzoek worden helder en bondig gepresenteerd via verschillende rapportagevormen waaronder online dashboards en infographics. Deze visuele weergaven helpen u de bevindingen snel te begrijpen en actie te ondernemen op basis van concrete data.
Alle rapportages
Voorbeeld online dashboard

Rapportagevormen

Powerpoint
Online dashboards
Infographics
Presentatie

Cases

Onderwijs
Scholengemeenschap Lelystad
Scholengemeenschap Lelystad (SGL) zet een stap vooruit met de oprichting van ouderpanels, ondersteund door diepgaand tevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek. Dit onderzoek onder leerlingen, ouders, en personeel biedt essentiële inzichten voor kwaliteitsbesprekingen en voldoet aan de normen van de onderwijsinspectie. Een strategische zet van SGL om betrokkenheid te vergroten en onderwijskwaliteit continu te verbeteren.
Bekijk
Zorg & Arbeid
Impegno
Ontdek hoe Impegno, in samenwerking met Right Marktonderzoek, een nieuwe aanpak in cliëntfeedback introduceert. Door over te stappen op korte, online enquêtes, afgestemd op het zorgtraject, verkrijgt Impegno diepgaande inzichten die de zorgverlening verder optimaliseren. Deze aanpak biedt directe, waardevolle feedback via een interactief dashboard, essentieel voor vraaggestuurde en resultaatgerichte zorg.
Bekijk
Milieu- en energie
Circulus
Ontdek in het recente klanttevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek hoe inwoners binnen het verzorgingsgebied van Circulus de diensten van Circulus waarderen. Dit onderzoek biedt inzicht in de sterke punten van Circulus en identificeert kansen voor verdere verbeteringen.
Bekijk
Retail
Action
Ontdek hoe Right Marktonderzoek, door interviews in Action winkels, inzicht biedt in de impact van restyling van winkels. Deze gesprekken met klanten voor en na de vernieuwingen belichten essentiële aspecten van de klantbeleving en hoe deze is getransformeerd. Een kans voor Action om hun winkelervaring nog verder te optimaliseren.
Bekijk
Milieu- en energie
Rova
Ontdek hoe Right Marktonderzoek inzicht biedt in ROVA's sterke punten en kansen voor verbetering door diepgaande gesprekken met stakeholders. De kern? ROVA’s waardering voor professionaliteit tegenover een kans voor helderdere communicatie over innovatie en duurzaamheid.
Bekijk

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte

1.000+

Klanten

8,4

Klanttevredenheid

4.000+

Verrichte onderzoeken

30+

Jaar ervaring
Right in cijfers