Schriftelijk onderzoek

Met al meer dan 30 jaar ervaring is Right dé expert in schriftelijk onderzoek...

Traditionele aanpak met moderne inzichten

Schriftelijk onderzoek blijft een relevante en waardevolle kwantitatieve onderzoeksmethode voor uiteenlopende onderzoeksvragen en doelgroepen. Het is bijzonder effectief wanneer doelgroepen moeilijk bereikbaar zijn via digitale of telefonische kanalen, of wanneer persoonlijke gegevens zoals e-mailadressen ontbreken. Deze methode leent zich uitstekend voor situaties waarin enquêtes ter plaatse kunnen worden uitgedeeld en ingezameld, zoals in scholen, zorginstellingen, bij overheidsloketten of tijdens evenementen.

Bent u geïnteresseerd in de inzet van schriftelijk onderzoek voor uw organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Vragenlijst per post

Flexibel en toegankelijk
De vragenlijsten worden per post verzonden en door de respondenten ingevuld en geretourneerd in een meegeleverde antwoordenvelop. Deze benadering biedt de flexibiliteit dat respondenten de enquête op hun eigen tijd en tempo kunnen invullen, zonder beperkingen in de lengte van de enquête. We streven naar een hoge respons en minimale invulproblemen door de enquêtes gebruiksvriendelijk te ontwerpen, inclusief een duidelijke begeleidende brief, een logische vraagstructuur, en een aantrekkelijke vormgeving.

Respons verhogen
Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de verzamelde data te waarborgen, implementeren we diverse responsverhogende maatregelen. Dit omvat het inzetten van incentives, zoals verlotingen onder de deelnemers, vooraankondigingen van het onderzoek via relevante media, en de verzending van herinneringsbrieven om deelname te stimuleren.

Gegevensverwerking
De ingezonden enquêtes worden in-house verwerkt door ons team van ervaren datatypisten, onder strikte begeleiding en controle. Voor projecten met een groot volume aan reacties maken we gebruik van geavanceerde scanservices via een betrouwbare partner, om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de gegevensinvoer te garanderen.

Combinatie met online onderzoek
In bepaalde gevallen combineren we schriftelijk met online onderzoek door het webadres van een online enquête te vermelden. Dit biedt een flexibele optie voor respondenten die de voorkeur geven aan digitale deelname en draagt bij aan een breder bereik van het onderzoek.

Meer weten over onze rapportagevormen? Klik op onderstaande button.
Alle rapportages

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte

1.000+

Klanten

8,4

Klanttevredenheid

4.000+

Verrichte onderzoeken

30+

Jaar ervaring
Right in cijfers