Brainwriting

Als u het écht wilt weten...

Medewerkersbetrokkenheid stimuleren

Brainwriting is een dynamische brainstormtechniek die Right Marktonderzoek gebruikt om organisaties en hun afdelingen te helpen bij het implementeren van inzichten verkregen uit medewerkersonderzoek. Door medewerkers actief te betrekken bij het genereren van oplossingen en ideeën, faciliteert deze methode een praktische benadering voor het aanpakken van verbeterpunten binnen de organisatie. Right Marktonderzoek, met een rijke ervaring van meer dan 30 jaar in het veld, biedt deskundige begeleiding bij het toepassen van brainwriting voor het effectief benutten van onderzoeksresultaten.

Bent u geïnteresseerd in hoe brainwriting uw organisatie kan verbeteren door de actieve betrokkenheid en creativiteit van uw medewerkers te stimuleren? Neem contact op met Right Marktonderzoek voor een kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Alles over brainwriting

Kenmerken

Brainwriting doorbreekt traditionele hiërarchische structuren en bevordert een open, oplossingsgerichte werkcultuur. Het:

moedigt medewerkers aan om proactief verbeterideeën aan te dragen
biedt managers nieuwe perspectieven op de kwaliteiten van hun teamleden
versterkt het teamgevoel en verbetert de onderlinge samenwerking
helpt bestaande hiërarchische structuren te doorbreken
helpt medewerkers de uitdagingen van het management beter te begrijpen en te waarderen
genereert in korte tijd een veelvoud aan ideeën en oplossingen
Methode

Brainwriting is een gestructureerde schriftelijke techniek waarbij medewerkers in kleine groepen ideeën uitwisselen en op elkaar reageren. Dit proces zorgt ervoor dat 'vaste' teamdynamieken geen invloed hebben op de uitkomsten. Elke deelnemer focust op een specifiek thema uit het medewerkersonderzoek, zoals communicatie of samenwerking, en noteert binnen een gestelde tijd meerdere verbeterideeën. Vervolgens wisselen de deelnemers hun ideeën uit voor aanvullende inspiratie, wat leidt tot een rijke verzameling van oplossingen.

Resultaat

Met de 5x5x3-brainwritingmethode genereert elke groep een indrukwekkende hoeveelheid van 75 ideeën per thema. Na de sessie bespreken de groepen de verzamelde ideeën om deze verder te verfijnen en de meest veelbelovende oplossingen te selecteren. Deze worden vervolgens uitgewerkt tot concrete plannen, die de organisatie direct kan implementeren om verbeteringen door te voeren.

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte