Opinieonderzoek

Als u het écht wilt weten...

Peilen van de nationale en lokale opinie

Al meer dan 30 jaar is Right Marktonderzoek gespecialiseerd in het meten van de publieke opinie in Nederland over diverse thema's. Met een flexibel veldwerkteam voor zowel telefonische als persoonlijke interviews en onze geavanceerde online panelmogelijkheden, verzamelen wij snel en efficiënt de benodigde informatie. De resultaten van onze opiniepeilingen zijn breed inzetbaar, van promotiedoeleinden tot het bereiken van de pers. Een succesvol opinieonderzoek steunt op een goed ontworpen vragenlijst, een nauwgezette planning, een representatieve steekproef en een professionele, objectieve analyse.

Wilt u meer weten over hoe Right Marktonderzoek uw organisatie kan ondersteunen met diepgaand opinieonderzoek? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Wat wij bieden?

onderzoek op maat met professionele kwantitatieve- (online/face-to-face/panel) en kwalitatieve (diepte-interviews/focusgroepen) onderzoeksoplossingen, die passen bij uw organisatie en situatie
heldere schriftelijke en/of online rapportages met samenvattende modellen en figuren
rapportage op verschillende niveaus, bijvoorbeeld per (sub)doelgroep
een samenvatting en/of presentatie van het resultaat
en altijd: persoonlijk contact en een enthousiast team

Onderzoeksmethode

Wij passen de onderzoeksmethoden aan op uw specifieke informatiebehoefte. Voor diepgaande inzichten bieden we groepsdiscussies of diepte-interviews aan. Voor concrete cijfers en statistieken zijn telefonische interviews, persoonlijke gesprekken en panelonderzoeken ideaal. Elk onderzoek is maatwerk, toegespitst op uw vraagstelling.

Klantervaringen opinieonderzoek

"Een betrokken, gedegen en professioneel marktonderzoeksbureau."

Oscar Siep, Programmamaker en regisseur RTV Oost

Overzichtelijke rapportage

U krijgt een volledig overzicht van de opinies binnen uw doelgroep(en), gepresenteerd met behulp van duidelijke visuele hulpmiddelen zoals stoplichtgrafieken, word-clouds, spreidingsgrafieken, cirkeldiagrammen en citaten. Dit alles zorgt ervoor dat u in één oogopslag de kern van de resultaten kunt zien. Wij leveren beknopte conclusies en doen waar nodig gerichte aanbevelingen.

Rapportagevormen

Powerpoint
Online dashboards
Infographics
Presentatie

Cases

Onderwijs
Scholengemeenschap Lelystad
Scholengemeenschap Lelystad (SGL) zet een stap vooruit met de oprichting van ouderpanels, ondersteund door diepgaand tevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek. Dit onderzoek onder leerlingen, ouders, en personeel biedt essentiële inzichten voor kwaliteitsbesprekingen en voldoet aan de normen van de onderwijsinspectie. Een strategische zet van SGL om betrokkenheid te vergroten en onderwijskwaliteit continu te verbeteren.
Bekijk
Zorg & Arbeid
Impegno
Ontdek hoe Impegno, in samenwerking met Right Marktonderzoek, een nieuwe aanpak in cliëntfeedback introduceert. Door over te stappen op korte, online enquêtes, afgestemd op het zorgtraject, verkrijgt Impegno diepgaande inzichten die de zorgverlening verder optimaliseren. Deze aanpak biedt directe, waardevolle feedback via een interactief dashboard, essentieel voor vraaggestuurde en resultaatgerichte zorg.
Bekijk
Milieu- en energie
Circulus
Ontdek in het recente klanttevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek hoe inwoners binnen het verzorgingsgebied van Circulus de diensten van Circulus waarderen. Dit onderzoek biedt inzicht in de sterke punten van Circulus en identificeert kansen voor verdere verbeteringen.
Bekijk
Retail
Action
Ontdek hoe Right Marktonderzoek, door interviews in Action winkels, inzicht biedt in de impact van restyling van winkels. Deze gesprekken met klanten voor en na de vernieuwingen belichten essentiële aspecten van de klantbeleving en hoe deze is getransformeerd. Een kans voor Action om hun winkelervaring nog verder te optimaliseren.
Bekijk
Milieu- en energie
Rova
Ontdek hoe Right Marktonderzoek inzicht biedt in ROVA's sterke punten en kansen voor verbetering door diepgaande gesprekken met stakeholders. De kern? ROVA’s waardering voor professionaliteit tegenover een kans voor helderdere communicatie over innovatie en duurzaamheid.
Bekijk

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte