Inzicht in uw lezerspubliek

Wilt u de waardering en het gebruik van uw publicatie echt begrijpen? Right Marktonderzoek brengt al meer dan 30 jaar het profiel, de waardering, het leesgedrag, en de impact van zowel online als offline publicaties in kaart. Ons lezersonderzoek gaat verder dan louter inzichten; we bieden praktisch advies om uw content naadloos aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van uw huidige en toekomstige lezers.

Ontdek wat Right Marktonderzoek voor uw publicatie kan betekenen. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Lees meer over ons lezersonderzoek

Uw behoefte, onze methode

Afhankelijk van uw specifieke doelen, passen we onze onderzoeksmethoden aan.

Kwantitatief onderzoek is perfect voor het kwantificeren van uw publicatie bereik en de intensiteit waarmee het gelezen wordt. Het levert exacte cijfers op over hoe betrokken uw lezers zijn. We gebruiken voornamelijk telefonische enquêtes om een breed en representatief beeld van uw lezerspubliek te krijgen. Schriftelijk onderzoek wordt minder vaak gebruikt, omdat dit vooral de meest actieve lezers trekt en daardoor mogelijk een vertekend beeld geeft.

Kwalitatief Onderzoek is ideaal wanneer u dieper wilt duiken in hoe uw lezers uw content waarderen en gebruiken, dan zijn diepte-interviews en groepsdiscussies de ideale instrumenten. Deze methoden laten ons toe om directe, persoonlijke feedback te verkrijgen en verfijnde inzichten in lezersvoorkeuren en -gedrag te onthullen. Ze zijn bijzonder waardevol voor het verkennen van nieuwe concepten en het ontwikkelen van content die nauw aansluit bij de wensen van uw lezers.

Lezersprofiel

De resultaten van ons onderzoek stellen ons in staat een gedetailleerd lezersprofiel op te stellen, gebaseerd op relevante achtergrondkenmerken zoals leeftijd, geslacht, en opleiding. Dit profiel is essentieel voor het verder verfijnen van uw contentstrategie en het optimaliseren van uw publicatie voor uw doelgroep.

Duidelijke en toegankelijke rapportages

Onze bevindingen worden gepresenteerd in een reeks heldere en toegankelijke rapportageformaten, waaronder online dashboards, infographics, en uitgebreide presentaties. Deze zijn ontworpen om u te voorzien van direct toepasbare inzichten die uw publicatie vooruit helpen.
Alle rapportages

Rapportagevormen

Powerpoint
Online dashboards
Infographics
Presentatie

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte