Telefonisch onderzoek

Als u het écht wilt weten...

Deskundige aanpak voor
directe inzichten

Right Marktonderzoek brengt met meer dan 30 jaar ervaring in telefonisch onderzoek de mening en behoeften van uw doelgroepen nauwkeurig in kaart. Ons in-house callcenter, bemand door goed getrainde enquêteurs, staat garant voor kwalitatief hoogwaardig veldwerk. Telefonisch onderzoek wordt effectief ingezet voor klanttevredenheid, naamsbekendheid, mystery shopping, en exit onderzoeken.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van telefonisch onderzoek voor uw organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Methode

Eigen callcenter

Ons eigen callcenter is uitgerust met ervaren enquêteurs die zowel overdag als 's avonds beschikbaar zijn. Elke medewerker ontvangt een gedetailleerde briefing voor het project en staat onder continue kwaliteitsbewaking. Dit zorgt voor betrouwbare en valide resultaten.

Meeluisteren en meekijken

Wij bieden opdrachtgevers de mogelijkheid om het telefonische veldwerk live te volgen vanuit ons kantoor. Dit geeft u direct inzicht in hoe de data verzameld worden en versterkt de verbinding met de onderzoeksresultaten.

Non-respons

Hoewel non-respons een uitdaging kan zijn bij telefonisch onderzoek, minimaliseren wij dit door een gerichte benadering. De respons is sterk afhankelijk van het onderwerp en de doelgroep, en onze ervaring helpt om effectief hierop in te spelen.

Telefonisch onderzoek in combinatie met online onderzoek

In bepaalde gevallen combineren we telefonisch met online onderzoek voor een hybride aanpak. Dit verhoogt de respons en maakt het mogelijk om de respondenten eerst persoonlijk te benaderen, waarna ze de keuze krijgen om de enquête online of telefonisch te voltooien. De combinatie van telefonisch met online onderzoek wordt bijvoorbeeld toegepast indien:

het wenselijk en responsverhogend is om het onderzoek eerst persoonlijk te introduceren en de respondent vervolgens de mogelijkheid te bieden om de vragenlijst telefonisch of online af te nemen
er op voorhand geen e-mailadressen bekend zijn en/of deze gecontroleerd kunnen worden, zodat de juiste persoon de link naar de online vragenlijst toegestuurd krijgt
Verzamelen e-mailadressen

Telefonisch onderzoek is ook een effectieve manier om e-mailadressen te verzamelen voor toekomstig online onderzoek. Dit versnelt het proces van dataverzameling en kan leiden tot een grotere en meer betrokken respondentengroep.

Gebruik van geluidsfragmenten

Onze telefonische onderzoeksmethodiek maakt het mogelijk om geluidsfragmenten af te spelen voor de respondenten. Dit is bijzonder waardevol in onderzoeken naar bijvoorbeeld de herkenning van reclames of de aantrekkelijkheid van audiocontent.

Inzichtelijke rapportage

De resultaten van ons telefonisch onderzoek worden overzichtelijk gepresenteerd door middel van verschillende rapportagevormen zoals online dashboards en infographics. Dit maakt de inzichten toegankelijk en actiegericht.
Alle rapportages

Rapportagevormen

Powerpoint
Online dashboards
Infographics
Presentatie

Cases

Onderwijs
Scholengemeenschap Lelystad
Scholengemeenschap Lelystad (SGL) zet een stap vooruit met de oprichting van ouderpanels, ondersteund door diepgaand tevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek. Dit onderzoek onder leerlingen, ouders, en personeel biedt essentiële inzichten voor kwaliteitsbesprekingen en voldoet aan de normen van de onderwijsinspectie. Een strategische zet van SGL om betrokkenheid te vergroten en onderwijskwaliteit continu te verbeteren.
Bekijk
Zorg & Arbeid
Impegno
Ontdek hoe Impegno, in samenwerking met Right Marktonderzoek, een nieuwe aanpak in cliëntfeedback introduceert. Door over te stappen op korte, online enquêtes, afgestemd op het zorgtraject, verkrijgt Impegno diepgaande inzichten die de zorgverlening verder optimaliseren. Deze aanpak biedt directe, waardevolle feedback via een interactief dashboard, essentieel voor vraaggestuurde en resultaatgerichte zorg.
Bekijk
Milieu- en energie
Circulus
Ontdek in het recente klanttevredenheidsonderzoek van Right Marktonderzoek hoe inwoners binnen het verzorgingsgebied van Circulus de diensten van Circulus waarderen. Dit onderzoek biedt inzicht in de sterke punten van Circulus en identificeert kansen voor verdere verbeteringen.
Bekijk
Retail
Action
Ontdek hoe Right Marktonderzoek, door interviews in Action winkels, inzicht biedt in de impact van restyling van winkels. Deze gesprekken met klanten voor en na de vernieuwingen belichten essentiële aspecten van de klantbeleving en hoe deze is getransformeerd. Een kans voor Action om hun winkelervaring nog verder te optimaliseren.
Bekijk
Milieu- en energie
Rova
Ontdek hoe Right Marktonderzoek inzicht biedt in ROVA's sterke punten en kansen voor verbetering door diepgaande gesprekken met stakeholders. De kern? ROVA’s waardering voor professionaliteit tegenover een kans voor helderdere communicatie over innovatie en duurzaamheid.
Bekijk

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte

1.000+

Klanten

8,4

Klanttevredenheid

4.000+

Verrichte onderzoeken

30+

Jaar ervaring
Right in cijfers