Net Promoter Score (NPS)

Als u het écht wilt weten...

Wat is NPS?

De Net Promoter Score (NPS) is een gestroomlijnd, krachtig instrument om klanttevredenheid te meten met slechts één vraag, waarmee u direct inzicht krijgt in het groeipotentieel van uw onderneming. Deze methodiek vraagt klanten naar hun bereidheid om uw organisatie, product, of dienst aan te bevelen aan vrienden, collega's of zakelijke relaties. De vraag luidt: "Hoe waarschijnlijk is het (op een schaal van 0 tot 10) dat u ons bedrijf zou aanbevelen aan een vriend of collega?"

De NPS wordt bepaald door het percentage promotors (scores van 9-10) te verminderen met het percentage criticasters (scores van 0-6). Dit resultaat, uitgedrukt als een absoluut getal, varieert tussen -100 en +100, waarbij een hogere score wijst op een sterker aanbevelingspotentieel.

Ontdek hoe Right het aanbevelingspotentieel van uw bedrijf maximaliseert en u helpt inzicht te krijgen in hoe u presteert ten opzichte van uw concurrenten. Neem vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek.

Een videocall is zo geregeld – wij horen graag van u!

Contact

Modellen

Bekijk ook de modellen en methoden waarmee Right Marktonderzoek tevredenheid inzichtelijk maakt.

Waarom NPS gebruiken?

Promotors, of trouwe klanten, neigen ernaar meer producten of diensten af te nemen en uw onderneming vaker aan te bevelen, wat leidt tot verhoogde omzet en winst. Het begrijpen van de redenen achter de scores, zowel positief als negatief, biedt diepgaande inzichten in hoe uw bedrijf presteert ten opzichte van de concurrentie en onthult belangrijke verbeterpunten.Maar, het gaat om meer

Bij de NPS gaat het niet alleen om de score zelf, maar vooral om de motivatie erachter. Waarom zou een klant uw organisatie wel of niet aanbevelen? Is er een specifieke klacht niet opgelost of viel de dienstverlening tegen? Het zijn deze toelichtingen die de meest waardevolle inzichten verschaffen, waarmee u gerichte verbeteringen kunt doorvoeren.

Benieuwd naar wat Right ook voor u kan betekenen?

Vul nu het formulier in en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.
Offerte