Case medewerkerstevredenheidsonderzoek TVM Verzekeringen.

TVM Verzekeringen vindt het belangrijk om te weten wat er speelt en leeft bij haar personeel aangaande de werkbeleving, om zo op de juiste wijze te kunnen investeren in haar medewerkers. In dat kader is door de afdeling Human Resources aan Right Marktonderzoek gevraagd om een tevredenheidsonderzoek onder medewerkers uit te voeren.

Doelstelling:

Het onderzoek heeft als doel inzicht te verkrijgen in de tevredenheid van personeelsleden over (het werken bij) TVM Verzekeringen. In het onderzoek is aandacht voor onder andere:

  • Communicatie
  • Direct leidinggevende
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Werkdruk
  • Functie
  • Rookbeleid
  • Werkplek

Naast het meten van tevredenheid is er gevraagd naar het belang dat wordt gehecht aan verschillende punten, zodat ook een prioriteitenmatrix kon worden opgesteld.

Methode:

Om cijfermatige informatie te krijgen over de beleving van de medewerkers is kwantitatief onderzoek uitgevoerd. De medewerkers zijn met een e-mail benaderd voor het invullen van een online vragenlijst. De vragenlijst is opgesteld door Right Marktonderzoek, in overleg met TVM Verzekeringen.

Alle medewerkers van zowel TVM Nederland als TVM België zijn uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek. Door de medewerkers op verschillende wijzen te stimuleren deel te nemen, was er sprake van een ongekend hoge respons van 96%. Om de betrokkenheid aan het onderzoek te optimaliseren is er een medewerkersbijeenkomst geweest waar Right Marktonderzoek een presentatie heeft gegeven over de opzet en het belang van het onderzoek.

Resultaat:

De resultaten van het onderzoek zijn besproken in Powerpointpresentaties voor enerzijds de HR-afdeling en directie en anderzijds voor het voltallige personeel. Naast deze presentaties zijn ook rapporten per afdeling aangeleverd. Het onderzoek biedt voor TVM concrete aandachtspunten voor optimalisering van de tevredenheid van haar medewerkers.

Lees meer cases

 

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen