Case opiniepeiling RTV Oost.

RTV Oost is de regionale publieke omroep in de provincie Overijssel. Voor RTV Oost heeft Right Marktonderzoek verschillende opinie-onderzoeken uitgevoerd.

Doelstelling:

De peilingen hebben steeds tot doel om de mening van inwoners te weten over een actueel onderwerp, wat kan worden gebruikt in een nieuwsitem van RTV Oost.

Zo heeft Right Marktonderzoek bijvoorbeeld in 2001 een peiling gedaan onder de inwoners van Enschede met betrekking tot het rapport van de commissie Oosting van de vuurwerkramp in Enschede en de tevredenheid over de lokale politiek. Een ander voorbeeld is het peilen van de mening van inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen over de verkeersomleiding (“De Knip”) in de wijk.  Ook heeft Right Marktonderzoek meerdere jaren in de loop naar verkiezingen het stemgedrag van inwoners van 18 jaar en ouder in Overijssel gepeild en onlangs een peiling uitgevoerd betreft Lelystad Airport.

Methode:

Omdat de peilingen meestal gaan over een actueel onderwerp, moet het veldwerk in korte tijd worden uitgevoerd. In de meeste gevallen kiezen wij voor telefonisch onderzoek, maar ook face-to-face onderzoek hebben wij toegepast. In beide gevallen wordt een zo representatief mogelijke groep inwoners ondervraagd, waarbij de resultaten eventueel verder kunnen worden ‘gewogen’ naar de verdeling van de populatie.

Resultaat:

De resultaten van de opiniepeilingen zijn bondig aan RTV Oost verstrekt. Er worden inzichtelijke grafieken of tabellen gebruikt, die RTV Oost ook zelf gemakkelijk kan gebruiken in haar nieuwsberichten. In sommige gevallen zijn onderzoeksresultaten door een medewerker van Right Marktonderzoek op RTV Oost (en andere lokale omroepen) gepresenteerd.

Lees meer cases

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen