Tevredenheidsonderzoek bij onderwijsinstellingen

Door middel van tevredenheidsonderzoek bij onderwijsinstellingen wordt door Right Marktonderzoek achterhaald hoe de kwaliteit van het onderwijs en voorzieningen wordt ervaren. De resultaten van een tevredenheidsonderzoek bieden onderwijsinstellingen aanknopingspunten bij het uitzetten van het kwaliteitsbeleid. Right Marktonderzoek heeft meer dan 25 jaar ervaring met het uitvoeren van zowel kwantitatief als kwalitatief tevredenheidsonderzoek voor onderwijsinstellingen.

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

De onderwijsinspectie verwacht dat de school haar opvattingen over kwaliteit vertaalt in concrete, meetbare doelen en deze doelen systematisch met haar doelgroepen evalueert (zelfevaluatie). Hieronder worden de ouders (van leerlingen en oud-leerlingen) en het personeel verstaan, maar ook de leerlingen en oud-leerlingen zelf, als ook externen.

 

RISA-model©RISA-model_0

Zelfevaluatie kan door middel van uitvoering van systematisch tevredenheidsonderzoek. Right Marktonderzoek heeft hiertoe het RISA-model© (Right Satisfaction Model) ontwikkeld. Hiermee kan de school de tevredenheid meten onder de verschillende doelgroepen. Het model laat in één oogopslag de mate van tevredenheid op hoofdpunten zien in relatie tot de onderwijsinstelling als totaal. Wij hebben ruime ervaring in het vaststellen van de onderwerpen die moeten worden bevraagd om een goed beeld van de tevredenheid omtrent kwaliteit te krijgen en helpen u dan ook graag bij het vaststellen van de hoofdpunten en onderliggende vragen om de kwaliteitsbeleving op uw school te meten.

Wij denken uiteraard ook graag met u mee over andere rapportagemogelijkheden, die passen bij uw onderzoeksvraag.

Wilt u een prijsindicatie?
Terug naar onderwijs

Een aantal klanten:

 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor NSPOH.
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor International School Eerde
 • RTV Zwolle FM
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Franklin Covey
 • VNO NCW
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Stichting Welzijn Lochem.
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor ArboUnie
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor CSG De Heemgaard
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Deltion College
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor MKB Limburg
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Livit

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen