Onderwijs

Bij Right Marktonderzoek erkennen we het belang van onderwijs en de impact van student- en medewerkerstevredenheid op uitmuntendheid. In een evoluerende onderwijssector bieden we inzichten om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten en de betrokkenheid van medewerkers. Met ervaring in tevredenheidsonderzoeken en geavanceerde datatechnieken leveren we diepgaande, actiegerichte inzichten. Maar we stoppen niet bij data; we zetten inzichten om in effectieve verbeteracties.

Geïnteresseerd in hoe we uw onderwijsinstelling kunnen ondersteunen? Neem contact op om samen de kwaliteit en impact van uw onderwijsinstelling naar een hoger niveau te tillen.

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Onze expertise

Bij Right Marktonderzoek begrijpen we het belang van kwalitatief onderwijs en de cruciale rol die zowel studenttevredenheid als medewerkerstevredenheid spelen in het bereiken van uitmuntendheid in deze sector. Of u nu betrokken bent bij basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of hoger onderwijs, wij zijn hier om u te helpen met het verkrijgen van de inzichten die u nodig heeft om te excelleren.

De onderwijssector wordt gekenmerkt door een constant veranderend landschap, met nieuwe technologieën, veranderende onderwijsmethoden en de voortdurende behoefte om aan de verwachtingen van studenten en ouders te voldoen. Het is van essentieel belang om te begrijpen hoe deze factoren de tevredenheid en prestaties van studenten en medewerkers beïnvloeden.

Bij Right Marktonderzoek hebben we ruime ervaring met het uitvoeren van student- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken in de onderwijssector. We begrijpen dat in deze branche, waar het doel is om de levens van mensen te verrijken door leren en ontwikkeling, het essentieel is om zowel de behoeften van studenten als de betrokkenheid van medewerkers te begrijpen en te adresseren.

We gebruiken de nieuwste technieken voor gegevensverzameling en -analyse om diepgaande, actiegerichte inzichten te bieden. Deze inzichten kunnen u helpen uw onderwijsprogramma’s te verbeteren, beter te voldoen aan de verwachtingen van studenten en ouders, en een ondersteunende en productieve werkomgeving voor uw medewerkers te creëren.

Bij Right Marktonderzoek gaan we echter verder dan alleen het verzamelen van gegevens. We bieden ook advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de inzichten die we bieden worden vertaald naar effectieve acties en verbeteringen.

Right Marktonderzoek heeft 30 jaar ervaring in het uitvoeren van onderzoek voor het onderwijs voor:

 • primair onderwijs
 • voortgezet onderwijs
 • middelbaar beroepsonderwijs
 • hoger beroepsonderwijs
 • universitair onderwijs

Het gaat hierbij om uiteenlopende typen onderzoek. Veel voorkomend zijn het tevredenheids- en imago-onderzoek, maar ook hebben wij diverse onderzoeken uitgevoerd naar behoeften (aan een opleiding bijvoorbeeld), naamsbekendheid en communicatie-uitingen.

Gebruikmakend van onze ervaring hebben wij voor tevredenheidsonderzoeken het RISA-model© ontwikkeld. Met dit model kunnen onderwijsinstellingen zelf de kwaliteit van het onderwijs en de onderwijsomgeving bewaken en verbeteren en kan worden bijgedragen aan de gegevens die de onderwijsinspectie vraagt.

RISA-model©

Wij leveren maatwerk, waardoor de onderzoeksvragen echt op uw onderwijsinstelling van toepassing zijn. Dit zorgt ervoor dat u in de praktijk concreet met de resultaten aan de slag kunt.

Klik hieronder voor meer informatie over verschillende typen onderzoek die wij voor onderwijsinstellingen hebben uitgevoerd:

Tevredenheidsonderzoek
Imago onderzoek
Behoefte-onderzoek
Communicatie onderzoek
Instroomonderzoek

Een aantal klanten:

 • gemeente Oost Gelre
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor CSG De Heemgaard
 • erfelijkheid.nl
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Beveland Wonen RWS Goes
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Qpark
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Mooiland.
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Knauf
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Engie.
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Lego World
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Scholengemeenschap Lelystad
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Coenecoop College