Brainwriting

Brainwriting is een brainstormtechniek die kan worden ingezet als middel om de resultaten van een medewerkersonderzoek te implementeren binnen een organisatie of specifieke afdeling. Brainwriting is gericht is op het genereren van oplossingen en ideeën waar de organisatie concreet mee aan de slag kan gaan. Right Marktonderzoek heeft ruim 30 jaar ervaring met het begeleiden van organisaties bij de implementatie van de uitkomsten van medewerkersonderzoek. Wij passen brainwriting doorlopend toe bij organisaties die hun medewerkers graag betrekken bij de vervolgstappen naar aanleiding van de resultaten van medewerkersonderzoek.

Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek, incompany presentatie of offerte. Maak kennis met het ervaren team van Right Marktonderzoek!

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Medewerkersonderzoek biedt u handvatten om aan de slag te gaan met het verbeteren van de tevredenheid en/of betrokkenheid van uw medewerkers. U kunt ervoor kiezen zelf met de verworven inzichten aan de slag te gaan, maar u kunt bij dit traject ook gebruikmaken van de ondersteuning van Right Marktonderzoek. Wij bieden organisaties waarvoor medewerkersonderzoek is uitgevoerd, ondersteuning bij het benutten van de onderzoeksresultaten om verbeteringen in de organisatie door te voeren. Een uitstekende methode om onderzoeksresultaten om te zetten in concrete oplossingen en verbeterplannen, is brainwriting. Brainwriting is een brainstormtechniek die uit te voeren is met groepen vanaf circa 10 medewerkers, maar is ook zeer geschikt voor brainstormen met grotere groepen medewerkers.

Kenmerken

Brainwriting is een methode waarbij:

 • medewerkers oplossingsgericht aan het werk gaan;
 • bestaande hiërarchische structuren worden doorbroken;
 • managers nieuwe inzichten krijgen in kwaliteiten van individuele medewerkers;
 • het teamgevoel wordt versterkt of verbeterd;
 • medewerkers de ‘problematiek’ van de manager beter leren begrijpen (ze gaan zich tenslotte verplaatsen in de manager);
 • in korte tijd veel ideeën worden verzameld.

Methode

Brainwriting is een schriftelijke brainstormtechniek waarbij medewerkers de kans krijgen op elkaars ideeën te reageren. Medewerkers worden willekeurig ingedeeld in groepen van circa vijf personen, zodat de ‘vaste’ teamsamenstelling geen invloed heeft op het brainwritingproces. Elke medewerker krijgt een vel papier met daarop een aandachtspunt / thema dat uit het medewerkersonderzoek is gekomen (bijvoorbeeld communicatie of samenwerking). Elke medewerker schrijft per thema in twee minuten drie verbeterideeën op en alle medewerkers schuiven vervolgens hun vel papier door naar hun ‘buurman’. Dit wordt herhaald tot alle medewerkers uit de groep elkaars ideeën hebben aangevuld.

Resultaat

Na de brainwriting heeft elke groep medewerkers per thema 75 oplossingen en ideeën gegenereerd met de zogeheten 5x5x3-brainwritingmethode (5 medewerkers schrijven 5 keer 3 ideeën op). Medewerkers gaan na de brainwriting in de reeds gevormde groepen met elkaar in gesprek om de ideeën vanuit de brainwriting verder uit te werken. Medewerkers kiezen de beste (of de beste twee) oplossingen en werken die uit tot concrete oplossingen waar de organisatie en medewerkers vervolgens zelf concreet mee aan de slag kunnen.

Offerte?

Wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Offerte

Een aantal voorbeelden:

 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor LAD Landelijke Vereniging van artsen in dienstverband
 • gemeente Staphorst
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Batavia Biosciences
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Federatie Medisch Specialisten
Alle opdrachtgevers

Aangesloten bij:

Right Marktonderzoek

Een aantal klanten:

 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Universiteit Leiden
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor diverse waterschappen
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor gemeente Deurne
 • Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor 123inkt
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Scheemda
 • Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor ProRail

Right Marktonderzoek is aangesloten bij:

Right Marktonderzoek

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte!

Bel: 038 - 4212185