Right Martkonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor Scholengemeenschap Lelystad

Case tevredenheidsonderzoek Scholengemeenschap Lelystad.

Scholengemeenschap Lelystad (SGL) wil ouderpanels opzetten, waarin diverse relevante onderwerpen van SGL worden besproken. Inzicht in de tevredenheid van leerlingen, ouders en personeel wordt gezien als een belangrijke basis voor deze besprekingen. SGL heeft aan Right Marktonderzoek gevraagd om een tevredenheidsonderzoek onder leerlingen, ouders en personeel uit te voeren. Dit tevredenheidsonderzoek dient input te vormen voor de kwaliteitszorg van de school. Doordat bepaalde kwaliteitsaspecten zijn gemeten, is het tevredenheidsonderzoek bovendien een tegemoetkoming aan de eisen van de onderwijsinspectie.

Doelstelling:

Het doel van het onderzoek is:

  • achterhalen op welke punten de leerlingen tevreden dan wel ontevreden zijn over Scholengemeenschap Lelystad;
  • achterhalen op welke punten de ouders van de leerlingen tevreden dan wel ontevreden zijn over Scholengemeenschap Lelystad;
  • achterhalen op welke punten het personeel tevreden dan wel ontevreden is over Scholengemeenschap Lelystad.

Methode:

Speciaal voor tevredenheidvraagstukken in het onderwijs heeft Right Marktonderzoek het RISA-model© ontwikkeld. Aan dit model ligt kwantitatief onderzoek ten grondslag.

SGL heeft van Right Marktonderzoek een overzicht gekregen van mogelijke onderwerpen en vragen die onderzocht kunnen worden. Daaruit heeft SGL zelf voor ieder van de drie doelgroepen een enquête ontwikkeld, die vervolgens door Right Marktonderzoek is geoptimaliseerd.

De enquêtes zijn online op school (leerlingen, personeel) en schriftelijk (ouders) ingevuld. De uitkomsten zijn door Right Marktonderzoek verwerkt in het RISA-model©.

Resultaat:

De resultaten zijn uitgebreid schriftelijk gerapporteerd. Er zijn conclusies getrokken over de tevredenheid van de ouders, de leerlingen en het personeel. Deze conclusies zijn uitgebreid besproken met de betrokken personen bij SGL. SGL kan aan de slag met de ouderpanels en heeft een basis gelegd voor een continue meting van de kwaliteit van de school.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Contact of direct een offerte
Lees meer cases

 

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen