Right Marktonderzoek heeft onderzoek uitgevoerd voor BNR nieuwsradio.

Case luisteronderzoek BNR Nieuwsradio.

BNR Nieuwsradio wil graag meer inzicht in het luistergedrag en de luisterbehoeften van haar (ex-) luisteraars en potentiële luisteraars. Aan Right Marktonderzoek is gevraagd een luisteronderzoek uit te voeren dat deze inzichten in kaart brengt.

Doelstelling:

Het doel van het onderzoek is inzicht bieden in wat BNR Nieuwsradio moet doen om het marktaandeel te verhogen. Wat zijn de wensen en behoeften van (ex-)luisteraars en potentiële luisteraars van BNR Nieuwsradio?

Methode:

Om de onderzoeksvraag te beantwoorden is zowel kwantitatief onderzoek (online onderzoek) als kwalitatief onderzoek (groepsdiscussies) ingezet. Voor het kwantitatieve, online onderzoek is een deel van de respondenten ondervraagd via een online panel en een deel via een pop up op de eigen website van BNR Nieuwsradio. In de vragenlijst is gevraagd naar luistergedrag, voorkeurszenders en is BNR Nieuwsradio beoordeeld op basis van een aantal kenmerkende geluidsfragmenten.

Voor het kwalitatieve onderzoek zijn er twee groepsdiscussies gehouden met luisteraars en ex-luisteraars. In deze discussies is verder ingezoomd op mogelijke verbeteringen voor de nieuwszender.

Resultaat:

Het resultaat van het luisteronderzoek heeft zinvolle en werkbare conclusies opgeleverd op het gebied van naamsbekendheid, imago, de huidige corporate identity en de programmering. Het onderzoek is samengevat in een duidelijke rapportage met to-the-point top 10 met aanbevelingen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Contact of direct een offerte
Lees meer cases

 

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen