Case haalbaarheidsonderzoek HCO.

Het Historisch Centrum Overijssel biedt informatie over de geschiedenis van Overijssel. Het HCO werkt samen met de Overijsselse Bibliotheek Dienst en het Directie Overleg Bibliotheken Overijssel aan het pilotproject ‘Geschiedenis op locatie’. Door middel van dit pilotproject wordt de waarde onderzocht van de uitgebreide infrastructuur van het openbare bibliotheekwezen als marktplaats voor historische informatie in lokale en regionale gemeenschappen. Right Marktonderzoek is gevraagd te onderzoeken welke soorten historische informatie geschikt zijn om via openbare bibliotheken aan te bieden.

Doelstelling:

Het onderzoek heeft als doel het HCO inzicht te geven in welke historische informatie het best kan worden verspreid via openbare bibliotheken. Het onderzoek moet de wensen van bibliotheekbezoekers en ‘geïnteresseerden’ met betrekking tot historische informatie in kaart brengen.

Doelgroep:

Voor dit onderzoek zijn twee onderzoeksdoelgroepen onderscheiden: bezoekers van de openbare bibliotheken in Overijssel en geïnteresseerden. Onder de laatste groep worden burgers verstaan die zich op een of andere wijze reeds interesseren voor historie en op actieve wijze historische informatie verzamelen.

Methode:

Aangezien de projectgroep vooral behoefte heeft aan inzicht in achtergronden van meningen en gedachten, is gekozen voor kwalitatief onderzoek in de vorm van groepsdiscussies. In groepsdiscussies stimuleren deelnemers elkaar antwoord te geven. Bovendien zijn groepsdiscussies uitermate geschikt voor het gebruiken van zogenaamde projectieve technieken. Projectieve technieken zijn methodes om informatie te achterhalen over de meningen of gedachten van de respondenten. Ook voor geïnteresseerden, die reeds ervaring hebben met het verkrijgen van historische informatie, is deze methode zeer geschikt.

Resultaat:

Het Historisch Centrum Overijssel heeft een schriftelijk rapport ontvangen met een uitgebreid verslag van de resultaten van het onderzoek. In het rapport is een beeld van de groepsdiscussies geschetst en is inzicht gegeven in de mate van interesse in historische informatie en zoeken en vinden van historische informatie.

Lees meer cases

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen