Case exit interviews woningstichtingen.

Voor verschillende woningstichtingen voert Right Marktonderzoek continu onderzoek uit. Het betreft zogenaamd exit-onderzoek: onderzoek onder mensen die onlangs hun huur bij de woningstichting hebben opgezegd. Aan deze ex-huurders wordt gevraagd wat de vertrekredenen zijn en naar welke situatie men is toegegaan. Ook wordt aan hen gevraagd om de afhandeling van het huurproces te beoordelen.

Doelstelling:

Het voornaamste doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in de redenen van vertrek van de bewoners uit de huurwoningen van de woningstichting. Daarnaast wordt ingegaan op de huidige woonsituatie en de tevredenheid omtrent afsluiting van de huurperiode (zoals inspectie, eindafrekening). Met deze informatie kan de woningstichting zo adequaat mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van bewoners.

Methode:

Elke twee weken wordt een telefonische enquête afgenomen onder bewoners die in de weken ervoor de afwikkeling van de huur hebben gehad en dus uit de woning zijn vertrokken. Een voordeel van deze methode is dat de bewoners worden ondervraagd op een moment dat zij nog precies weten wat hun vertrekredenen zijn. Ook is er nog betrokkenheid bij de woningstichting, wat gunstig is voor de respons. Verder kunnen bij deze methode resultaten relatief snel inzichtelijk worden gemaakt. Het afnemen van de interviews gebeurt door ervaren enquêteurs van Right Marktonderzoek.

Resultaat:

De woningstichting ontvangt periodiek de resultaten in een databestand en/of in de vorm van tabellen. Bij sommige woningstichtingen is er in overleg voor gekozen om opmerkingen die direct om actie vragen gelijk na de betreffende belronde terug te koppelen.

Met behulp van de resultaten van de continue monitor kan de woningstichting per buurt precies in kaart brengen wat redenen zijn om uit huurwoningen te vertrekken. Op basis hiervan kunnen eventuele maatregelen worden genomen of aanpassingen worden gedaan. Ook kan inzichtelijk worden gemaakt waarvandaan men waarnaartoe verhuist. Met andere woorden, de verhuisstromen van inwoners binnen een stad kunnen nauwlettend worden gevolgd.

Lees meer cases

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen