Case behoefte onderzoek Slokker Vastgoed

Slokker Vastgoed ontwikkelt en realiseert commercieel onroerend goed in alle hoedanigheden en woningen in alle financieringscategorieën. Slokker Vastgoed ontwikkelt en verkoopt ook ‘woonzorgconcepten’. In een woonzorgconcept zijn wonen en zorg gecombineerd: er wordt naast de woning ook een hoogwaardig dienstenpakket aangeboden. In dit kader heeft Slokker het woonzorgconcept ‘Terrastuinen’ ontwikkeld.

Right Marktonderzoek heeft achterhaald in welke mate de huizenkopers van ‘Terrastuinen’ een meerwaarde toekennen aan secundaire woonkenmerken zoals ‘gezondheid’, ‘veiligheid’ en ‘comfort’.

Doelstelling:

Het doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in het aankoopproces van het woonzorgconcept ‘Terrastuinen’ en het evalueren van de ervaringen van de bewoners.

De hieruit afgeleide probleemstelling van het onderzoek is drieledig:

  • Welke rol speelde het woonzorgconcept van de Terrastuinen in het aankoopproces?
  • Hoe beoordelen de bewoners van de Terrastuinen het woonzorgconcept?
  • Aan welke aanvullingen op het woonzorgconcept bestaat behoefte onder de bewoners van de Terrastuinen?

Methode:

Om de onderzoeksvraag te beantwoorden, zijn diepte-interviews gehouden met bewoners van de Terrastuinen. Deze vorm van kwalitatief onderzoek geeft inzicht in de diepere achtergronden en redenen van behoeften, voorkeuren en keuzen van de bewoners. Diepte-interviews geven de mogelijkheid om uitgebreid in te gaan op individuele beslissingen en beweegredenen.

Resultaat:

Slokker Vastgoed heeft een uitgebreid schriftelijk tekstrapport ontvangen waarmee inzicht is gegeven in het aankoopproces, de woonbeleving en de meerwaarde van het woonzorgconcept. Het rapport bevat conclusies en aanbevelingen waarin advies is gegeven over het verder ontwikkelen van woonzorgconcepten. Naast het leveren van dit rapport heeft Right Marktonderzoek een presentatie gegeven van de onderzoeksresultaten.

Lees meer cases

Als u het echt wilt weten...?

Right Marktonderzoek & Advies B.V.

T: 038 - 4212185 E: info@rightmarktonderzoek.nl Contact

Right Marktonderzoek is lid van:

Als u het écht wilt weten...? Bel of mail ons!

Bel: 038 - 4212185

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen